Trocellen csoport

Céljaink

Velünk jobb a közérzete

A világ egyre hangosabbá, gyorsabbá és bonyolultabbá válik. Egy örömtelibb élet biztosításához fontos, hogy az embereket védjük betegségektől, sérülésektől – miközben kényelemben, nyugalomban és biztonságban élhetnek. Ezért fő célunk az emberek jó közérzetének biztosítása kimagasló minőségű, modern, hab-alapú termékekkel, amelyek védik és kényeztetik őket akár odahaza, akár útközben, az épületekben vagy a szabadban, munka vagy pihenés közben csakúgy, mint sportolás vagy más szabadidős tevékenység közben.

Filozófiánk: Önre figyelünk, hogy segíthessünk

Meghallgatjuk és értelmezzük vásárlóink valós igényeit, majd a komplex kihívásokat és megoldandó problémákat egyszerűsítjük. Az innovációt és kreativitást hívjuk segítségül fenntartható és jó minőségű hab-alapú megoldásainkhoz, amelyek növelik partnereink üzletének értékét. Ez a Trocellen filozófia.

Értékeink

Innováció
Alfréd Nobel személyében az újító kedv a génjeinkben van. Alapító vállalatunk, a Dynamit Nobel szelleme máig meghatározza állandó újításra törekvésünket. Hagyomány és évtizedes tapasztalat találkozik mára bennünk egy fiatalos és eredeti-módon gondolkodó szervezettel, amely olyan megoldásokra képes, amelyek jelentős értéket teremtenek partnereink számára.

Munkatársaink

A Trocellen márka valójában nem más, mint tehetséges munkatársaink összessége: A Csapat. Folyamatosan fejlesztjük valamennyi tagját továbbképzéseken, tréningeken. Csapattagjaink munkakedvét és így vállalatunk teljesítményét is serkenti a kölcsönös bizalom és egyéni felelősség szabad légköre, amelyben egyre magasabb színvonalú megoldásokat tudunk ügyfeleinknek nyújtani.

Sokszínűség

Olyan sokszínűek vagyunk, amilyen sokszínűek termékeink. A nálunk található különböző nemzeti karakterek, hitvilágok, szakismeretek, érdeklődési körök, egyéniségek és gondolkodásmódok összessége nyertes csapatot alkot. Megoldás-orientált, interdiszciplináris szervezetünk befogadja és egységbe kovácsolja a különféle tehetségeket közös céljaink érdekében.

Érték-alapú életszemlélet

Kiállunk amellett, amiben hiszünk. Értékeink és elveink cselekedeteink mozgatói és ezeket partneri kapcsolatainkban is felvállaljuk. Nyíltan és őszintén kommunikálunk minden irányban. Odafigyelünk a fogyasztók szükségleteire és környezettudatos megoldásokkal válaszolunk rájuk.

Vállalatunkról

A Trocellen egy térhálós polietilén habokat gyártó vállalat. Japán részvényeseinkkel, a Furukawa Electric Co. Ltd.-vel és az Otsuka Chemical Co. Ltd.-vel együtt sikerre törekszünk az egész világon.

Nyolc helyszínen több mint 600 munkatárssal, számtalan együttműködő vállalattal, egyetemmel és kutatóintézettel, valamint tervezőmérnökökkel kínálunk megoldásokat iparágak és alkalmazási területek széles köre számára. Szerteágazó Üzletág (Business Unit) alapú szervezeti rendszerünk segítségével meg tudunk felelni a legkülönfélébb iparági elvárásoknak és folyamatosan tudjuk fejleszteni termékeinket a piaci szükségleteknek megfelelően. Késztermékeket, félkész-termékeket és alapanyagokat egyaránt gyártunk mind végfelhasználásra, mind partnereink számára olyan különböző iparágakban, mint az autógyártás, építőipar, szigetelőanyagok, szabadidős és professzionális sport, ragasztószalagok, cipőgyártás és csomagolás.

Termékeink sokféleségével az emberek számára meleg és csendes otthoni és munkahelyi környezetet biztosítunk. Kényelmessé és biztonságossá tesszük az utazást. Élvezetessé tesszük az emberek szabadidős tevékenységét és egyben védjük testi épségüket is. A divatot biztonságossá, a biztonságot stílusossá tesszük.

Megoldásaink kifejlesztésén és különféle szakmai projektek megvalósításán szorosan együttműködünk partnereinkkel.

A Trocellen története

Tartós siker

1972-től napjainkig

A Trocellen vállalatot és márkát a Dynamit Nobel és a HT Troplast alapította. A név és a termékek hamar jó hírnévre tettek szert és a Trocellen a vállalatcsoport egyik sikeres márkájává vált. A németországi Troisdorfban székelő Trocellen azóta folyamatos fejlődésen és átalakuláson ment át és mára számos gyártóüzemmel rendelkezik Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Magyarországon és Malajziában.

Mérföldkövek

2000

Az új évezred új kezdetet hozott a Trocellen életében is. 2000 végén a márka és a mögötte álló termékpaletta átszervezés után önálló vállalattá vált – ez lett a Trocellen GmbH. Hatalmas beruházások történtek a termelő kapacitások és a technológia terén, amely alkalmassá tette a vállalatot egy erős és egyben különleges piaci pozíció elfoglalására: a Trocellen vált az egyetlen európai habgyártóvá, amely mind kémiai-, mind fizikai-térhálós habokat is kínál a legkülönbözőbb iparágak számára nemcsak Európában, de az egész világon.

2005

A következő fontos lépés a vállalat történetében 2005-ben történt, amikor két globális nagyvállalat, a japán Furukawa Electric Co. Ltd. és az Otsuka Chemical Co. Ltd. felvásárolta a Trocellent. A két új tulajdonos által a habgyártás területén képviselt kiváló szaktudás (know-how) tovább erősítette a Trocellen technológiai és innovációs hátterét.

2006-2010

Számos európai vállalat felvásárlásán és fúziókon keresztül a Trocellen lépésről lépésre bővítette termelő és fejlesztő kapacitását. Az 1984-ben japán-magyar vegyesvállalatként alapított Polifoam megvásárlásával a Trocellen vált a kémiai-térhálós PE habok elsőszámú szállítójává kelet-közép Európában is.

2011

A Trocellen átalakította szervezetét és újrafogalmazta piaci stratégiáját. Partnereink szükségleteit helyeztük minden tevékenységünk középpontjába. Az új, Üzletág (Business Unit) alapú szervezet lehetővé teszi a Trocellennek, hogy könnyebben reagáljon a piaci igényekre a folyamatok jobb megértése, a folyamatos trendfigyelés és a hosszú-távú üzleti együttműködések létrehozása révén.

Karrier

A Trocellen GmbH egy nagy múltra visszatekintő, dinamikus és növekedés-orientált vállalat világszerte számos gyáregységgel. Sokféle ipari alkalmazásunk révén térhálós polietilén hab-megoldásaink kényelmet nyújtanak az embereknek.

A vállalat sikere jelentős mértékben alkalmazottaitól függ: az azonos jövőkép és célok mellett elkötelezett embereken. Nyílt nemzetközi vállalati kultúrájával munkatársait a Trocellen önálló kezdeményezésre buzdítja, valamint ösztönzi őket még jobb megoldások és újabb módszerek megtalálására. A vállalat támogatja az így születő életképes ötletek megvalósítását.

Munkatársaink továbbképzésére nagy hangsúlyt fektetünk. Különleges lehetőségeket biztosítunk számukra a tanulásra, tapasztalatszerzésre és a fejlődésre számos területen, akár nemzetközi szinten is.

Ha kedved van egy dinamikusan fejlődő, innovatív vállalatnál dolgozni, amelynek van jövőképe és stratégiája és ahol a munka mindig új irányokat és kihívásokat jelent, akkor a Trocellen a megfelelő munkahely számodra.

Jelenleg nincsenek betöltetlen állások.

További információ vagy állásjelentkezések beküldése az alábbi címen:

A Trocellen 2012-ben elnyerte az „ÖKOPROFIT” tanúsítványt

Ezt a projektet egy osztrák szervezet hívta életre azzal a céllal, hogy előmozdítsa a fenntartható fejlődés gyakorlatát egy adott város vagy régió vállalkozásai esetében.

Troisdorfban, a Trocellen GmbH székhelyén 11 vállalat vett részt a projektben. Közös erőfeszítéseik eredményeképpen 246.000 Euro megtakarítást realizáltak 655 tonna CO2 kibocsátás csökkenés mellett. Ugyanakkor a program munkahelyek megtartásával és a munkavállalók motiválásával a társadalmi felelősségvállalásra is nagy hangsúlyt helyezett.

A siker egyik fontos tényezője volt a résztvevők, pl. vállalatok, kutatóintézetek és szakértők szoros együttműködése egy hatékony hálózat tagjaiként. A 11 résztvevő vállalkozás 1.460 lelkes munkatársa dolgozott a projekten és olyan témájú műhelyfoglalkozásokat tartottak, mint energia, hulladék, veszélyes anyagok, környezetvédelem és energiagazdálkodás, környezetvédelem és munkajog, beszerzés, stb. Az egy éves időszak alatt lezajló projektmunka zárásaként és jutalmaként lehetett megkapni az ún. ÖKOPROFIT tanúsítványt.

A Trocellen büszke erre a teljesítményre és megköszöni minden résztvevő támogatását és hozzájárulását ehhez a sikerhez. Természetesen ez az eredmény csupán egy remek kiindulási pont ahhoz, hogy tovább tökéletesítsük vállalati folyamatainkat és üzleti tevékenységünket, hogy még hatékonyabban és környezetbarátabb módon gazdálkodjunk miközben munkatársaink elégedettsége és motiváltsága is javul.

Másodszor nyertük el a Business Superbrands elismerést

Miután magyarországi leányvállalatunk, a POLIFOAM 2011-ben megkapta a Business Superbrands díjat, 2012-ben újra elnyerte ezt a kimagasló elismerést.

A Superbrands szervezetet 1994-ben alapították az Egyesült Királyságban azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet azokra a márkákra, amelyek kiemelkednek saját piaci versenytársaik közül. Mára a program több mint 80 különböző országban van jelen. Magyarországon 2005-ben indult a Superbrands alapprogram és 3 év múlva indult útjára a Business Superbrands, amely az üzleti szféra legkiválóbb márkáit hivatott megtalálni és elismerni.

2012-ben a POLIFOAM-ot ismét méltónak találták, hogy termékei állandó magas minősége és megbízhatósága alapján beválasszák a Business Superbrands díjjal kitűntetett vállalatok közé.

Határozottan hisszük, hogy szakmai kiválóságunk iránti mély elkötelezettségünk valóban különleges értéket hoz létre a piacon. Büszkék vagyunk a díjra, de létezik egy másik, számunkra legalább ilyen fontos elismerés. Ez pedig partnereink megtisztelő bizalma, amely 1994-óta töretlen felénk, és amelyet a velük évtizedek óta fennálló és évről évre megújuló együttműködésünk bizonyít nap mint nap. Meg szeretnénk köszönni mindenkinek ezt a támogatást és egyben megnyugtatunk mindenkit, hogy a Business Superbrands díj nemcsak megtiszteltetés, de ösztönzés is számunkra, hogy erőfeszítéseinkkel továbbra is fenntartsuk a POLIFOAM márka kiváló hírnevét.

Material ConneXion

A Trocellen immár kétszer kapott elismerést az ún. iker-lemezes eljárásáért és termékeiért. A New Yorkban székelő Material ConneXion szervezet független bíráit meggyőzték a Trocellen innovatív megoldásai és így azok felvételt nyertek a szervezet híres „Anyagok és eljárások” katalógusába.

Trocellen

Védjük és kényeztetjük az emberiséget

A Trocellen a poliolefin hab alapú megoldások vezető európai szállítója. Folyamatos termékfejlesztésünkkel és sikeres partneri kapcsolatainkkal elköteleztük magunkat egy cél: Az emberek mindennapos védelme és kényelme mellett.

Fő célunk – az emberek jó közérzetének biztosítása kimagasló minőségű, modern, hab-alapú termékekkel, amelyek védenek és kényeztetnek.

Vállalatunkról – A Trocellen egy térhálós poliolefin habokat gyártó vállalat. Japán részvényeseinkkel, a Furukawa Electric Co. Ltd.-vel és az Otsuka Chemical Co. Ltd.-vel együtt sikerre törekszünk az egész világon.

Történetünk – Örökségünk és több évtizedes töretlen fejlődésünk eredményeképpen a Trocellen mára a hab-alapú megoldások elsőosztályú európai szállítójává vált.

Gyáraink – Nyolc gyáregységünk és fejlett logisztikai rendszerünk révén közel vagyunk minden partnerünkhöz.

Karrier – Különleges lehetőségeket biztosítunk munkatársaink számára a tanulásra, tapasztalatszerzésre és fejlődésre.

Elismerések – Vállalatunkat és kezdeményezéseinket partnereink és a piac is egyaránt elismerik.