A koronavírussal összefüggő kockázatok csökkentése érdekében hozott intézkedéseink

A Polifoam Kft. az alábbi azonnali hatályú intézkedéseket vezetett be

A koronavírus világjárvány a világ szinte összes országában felütötte a fejét, egyre erősödő fertőzési hullámaival jelentősen megnövelte a becsült kockázatokat és új szintre emelte a vírus elleni készültség szükségességét. Minden vállalatnak felelősen kell cselekednie, gondoskodnia kell munkavállalói és a körülöttük levők védelméről, valamint biztosítani kell a partnerek és fogyasztók folyamatos kiszolgálását. Ezek a célok egymástól nem elválaszthatók, és megvalósításukhoz integrált intézkedéscsomagra van szükség.

A Polifoam Kft. az alábbiakban mutatja be, hogy milyen azonnali hatályú intézkedéseket vezetett be:

Az emberek biztonsága

 • különleges biztonsági folyamatok és eljárások bevezetése
 • személyes érintkezés minimálisra csökkentése, fokozott figyelem alkalmazása
 • tájékoztatás a fertőzés megelőzése érdekében ajánlott egyéni viselkedésről
 • fertőtlenítő eszközök biztosítása, utasítások a használatukhoz
 • minden munkatárs egészségi állapotának folyamatos figyelése
 • részletes terv arra az esetre, ha bármelyik munkatárs közvetlen környezetében megjelenne a vírus
 • világos utasítások arra vonatkozóan, hogy minden potenciális esetet azonnal jelenteni kell az egészégügyi hatóságoknak

A munkahely biztonsága

 • kockázati szintek meghatározása az üzemi területek és folyamatok esetében; intézkedések a fertőzés megelőzésére
 • lépések a logisztikai folyamatok és érintett személyek biztonságának érdekében
 • minden üzemrész ellátása a megfelelő eszközökkel a helyiségek, gyártóeszközök és készletek szükség szerinti fertőtlenítéséhez

Az ellátás biztosítása

 • beszállítók helyzetének, a szállítások rendjében való potenciális fennakadásoknak folyamatos figyelése
 • intézkedési terv készítése a beérkező szállításokban történő esetleges fluktuáció kezelésére
 • azonnali és közvetlen kapcsolatfelvétel a partnereinkkel, ha csak a legkisebb esély mutatkozik a késedelemre az ellátásban, termékeink szállításában

Hiszünk abban, hogy a fenti intézkedésekkel minimálisra tudjuk csökkenteni a vírusfertőzés veszélyét a Polifoamhoz kapcsolódó személyek és vállalatok esetében, és egyúttal átláthatóságot biztosítunk az ellátás folyamatosságával kapcsolatban.

 

A Polifoam Kft. koronavírussal összefüggő kockázatok csökkentése érdekében hozott intézkedési tervének partnereinket érintő előírásai

Cél: A külsős személyektől származó kockázatok minimális szintre csökkentése

A Polifoam Kft. egységeibe történő belépés szabályai

 • Táblás u. 34/A. – Polifoam Gyár
 1. A telephelyre csak az arra engedéllyel rendelkező személyek léphetnek be. Az áruszállítási céllal érkezőkre a következő szabályok vonatkoznak: a járművek bejöhetnek a telephelyre, a gépkocsi vezetők a gépkocsiban várakoznak, amíg a raktár vagy a logisztikai részleg képviselője/dolgozója jelentkezik náluk. A gépkocsi vezető részére a portaszolgálat szájmaszkot biztosít, amit a magyar kollégával folytatott kommunikáció során viselnie kell. A Portaszolgálat alkalmazottja a bejövő sofőrrel történő kommunikáció alatt a portásfülkében marad vagy közvetlen érintkezés esetén szintén maszkot és kesztyűt visel. A sofőr által kezelendő borítékot/dokumentumot egyszer használatos gumikesztyűben kell átvenni. A gumikesztyűt és a sofőr által használt szájmaszkot használat után haladéktalanul ki kell dobni egy különálló, PE szemetes zacskóval bélelt, zárt szeméttárolóba.
 2. A külsős személyek belépésével kapcsolatban továbbra is fennáll, hogy az ilyen látogatásokat a minimális szintre kell csökkenteni. A belépési engedély kérése az erre a célra készült excel dokumentum kitöltésével történik. A kitöltés után az engedélyt kérő kolléga értesíti az ügyvezetőt (emailt, telefon, személyesen), és megvárja az ügyvezető visszajelzését.
 3. Az excel dokumentumot a Portaszolgálat megkapja, és csak az abban szereplő engedéllyel rendelkező személyeket engedi be a telephelyre. Engedéllyel nem rendelkező személyek nem léphetnek be a telephelyre addig, amíg a Portaszolgálat közvetítésével a belépésük engedélyezetté válik.
 • Soroksári út 110. – Trocellen Iroda
 1. További intézkedésig az iroda dolgozói elsősorban otthoni munkavégzéssel látják el feladataikat.
 2. Amennyiben az iroda használata szükségessé válik, érvényes marad, hogy külsős személyek látogatását, belépését a minimális szintre kell csökkenteni.
 • Soroksári út 110. – Polifoam Mintabolt
 1. További intézkedésig a Mintabolt 2020.04.09-ig zárva tart. 
 • Áruszállítás, csomagszállítás, gépjármű vezetők és más szolgáltatók
 1. Áruszállítás, csomagszállítás: a járművek bejöhetnek a telephelyre. A gépkocsi vezetők a gépkocsiban várakoznak, amíg a raktár vagy a logisztikai részleg képviselője/dolgozója jelentkezik náluk. A gépkocsi vezető részére a portaszolgálat szájmaszkot biztosít, amit a magyar kollégával folytatott kommunikáció során viselnie kell. A Portaszolgálat alkalmazottja a bejövő sofőrrel történő kommunikáció alatt a portásfülkében marad vagy közvetlen érintkezés esetén szintén maszkot és kesztyűt visel. A sofőr által kezelendő borítékot/dokumentumot egyszer használatos gumikesztyűben kell átvenni. A gumikesztyűt és a sofőr által használt szájmaszkot használat után haladéktalanul ki kell dobni egy különálló, PE szemetes zacskóval bélelt, zárt szeméttárolóba.
 2. Beszállítói látogatások: a minimális szintre kell csökkenteni. Az üzlet folytonosságának biztosítása érdekében személyes látogatás helyett konferenciahívás alkalmazása javasolt. Ha a beszállító mintát szállít, az 1. pontban leírtak alapján kell eljárni.
 3. Szolgáltatások (pl. kertészet, oktatások, épület karbantartás, stb.) igénybevételekor a szabályok betartását várjuk el a szolgáltatást végrehajtó személytől, cégtől. Sürgősség esetén egyedi szabályok kialakítása szükséges az ügyvezető engedélyezésével.
 4. A nyelvoktatásokat Skype igénybevételével oldjuk meg.
 5. További intézkedésig felfüggesztjük az üzemi kávégépek, és az üzemi és irodai élelmiszer automaták további feltöltését és üzemeltetését. A kávézási lehetőséget a Polifoam biztosítja.
 6. Mosdók elérhetősége: egy kívülről megközelíthető mosdó (WC) felállítása, amelyet naponta kell fertőtleníteni.
 7. A kézfogás és bármilyen testi érintkezés tilos!
 8. Mindig tartson legalább 1 m távolságot a másik személytől!

Cél: A kockázatok minimális szintre csökkentése a gyáron kívül

 • Partnerek, tanácsadók, oktatók, Trocellen és Furukawa Electric Group kollégák
 1. A vevőlátogatások nem engedélyezettek. Kivételek előfordulhatnak nagyon fontos üzleti megfontolásokból, kizárólag ügyvezetői engedély birtokában. Telefon, Skype vagy bármilyen, távolsági kommunikációs eszköz használata javasolt.
 2. Tanácsadók látogatása tilos. Kivételes esetben az 1. pontban leírtak irányadóak.
 3. Más Trocellen gyárakba/gyárakból irányuló látogatások felfüggesztésre kerülnek. Kivételes esetben az 1. pontban leírtak irányadóak.

Cél: A kockázatok minimális szintre csökkentése a gyárba érkező anyagok miatt

 1. Postai/futárszolgálattal érkező anyagok/borítékok esetén a csomagot egyszer használatos gumikesztyűben kell átvenni. A gumikesztyűt használat után haladéktalanul ki kell dobni egy különálló, PE szemetes zacskóval bélelt szeméttárolóba.
 2. Kamion sofőrök/alapanyag szállítók által kézbesített borítékok/dokumentumok esetében: a gépkocsi vezetők a gépkocsiban várakoznak, amíg a raktár vagy a logisztikai részleg képviselője/dolgozója jelentkezik náluk. A gépkocsi vezető részére a portaszolgálat szájmaszkot biztosít, amit a magyar kollégával folytatott kommunikáció során viselnie kell. A Portaszolgálat alkalmazottja a bejövő sofőrrel történő kommunikáció alatt a portásfülkében marad vagy közvetlen érintkezés esetén szintén maszkot és kesztyűt visel. A sofőr által kezelendő borítékot/dokumentumot egyszer használatos gumikesztyűben kell átvenni. A gumikesztyűt és a sofőr által használt szájmaszkot használat után haladéktalanul ki kell dobni egy különálló, PE szemetes zacskóval bélelt, zárt szeméttárolóba.
 3. Gyártási célú alapanyagok esetében: normál munkavédelmi kesztyű használatát írjuk elő. A kesztyűk gyakori fertőtlenítése szükséges. Ezen kívül gyakori kézmosásra van szükség. A szemeket és szájat ne érintsük meg!

Köszönjük minden partnerünk szíves megértését és támogatását!