Harmadik X-be lépett a Polifoam

Az első japán-magyar vegyesvállalat ünnepélyes keretek között elevenítette fel az elmúlt 3 évtized legfőbb eseményeit.

2014 május 19-én sajtótájékoztatóval egybekötött jubileumi ünnepség keretében találkoztak a Polifoam munkatársai, japán tulajdonosának valamint hazai partnerkörének és a sajtónak a képviselői, hogy köszöntsék a 30. születésnapját ünneplő vállalatot és mindazokat, akik lehetővé tették a cég sikertörténetének megvalósulását.

A Polifoam alapító okiratát 1984 májusában írték alá a létrejövő vállalat tulajdonosai. A hazai Pannonplast Műanyagipari Rt., a gyártástechnológiát adó japán Furukawa Electric Co. Ltd., valamint az Itochu Kereskedőház törekvése az volt, hogy a Japánból hozott modern berendezéseken, környezetbarát technológiák alkalmazásával lássa el a magyar, illetve az Európai piacot kémiailag térhálósított polietilén hab alapú termékekkel.

A törekvést siker koronázta, és a Polifoam hamarosan nem csak a térség fontos beszállítója, hanem fogalom is lett Kelet-Európában. Ki ne hallott volna a Polifoam matracokról, amelyek kényelmet biztosítottak sokak számára, és amely a háztartások nagy részében biztosan megtalálható volt. Ahogy a reklámokból láthattuk, még a Mézga család sem indult útnak anélkül, hogy mindenki ki ne választotta volna a számára leginkább megfelelő matracot.

A Polifoam azonban régen túlnőtt már a matrac korszakon. Ugyan jelenlegi termék-portfóliójában még mindig megtalálhatók ezek a termékek – sőt, sokkal változatosabb formákban és tulajdonságokkal – emellett azonban több iparágnak is szállít minőségi, habalapú kész- és félkész termékeket. Építészeti, valamint gépészeti szigetelő termékei világhódító útra indultak, melynek során többek között a világ legmagasabb épületébe, a Burj Khalifa toronyba is beépítésre kerültek. Autóipari alkalmazásai a minőségéről méltán híres német autóknak nagy részében megtalálhatók, a csomagolástechnika kihívásainak maximálisan megfelelő, kiemelt védelmet kínáló megoldások révén pedig mind a szállítmányozásban, mind pedig a gyártásközi csomagolásban erősen jelen van.

A sport és szabadidős termékek csoportja is jelentősen bővült. Vízben és szárazföldön, otthon és szabadban, munkahelyen vagy szállodákban éppúgy megtalálhatók, mint az egyik legnagyobb Európai sportáruház minőségi termékei között.

A termékportfólió bővülése és a folyamatos kutatási/fejlesztési tevékenység mellett a Polifoam további komoly eredményeket tudhat magáénak. A megalakulása óta egyfolytában eredményes cég azon túl, hogy biztos hátteret és stabil munkahelyet kínál dolgozóinak – akik közül nem egy már a kezdetektől a cégnek dolgozik – az utóbbi két évben még további 75 munkahelyet is teremtett.

Az elmúlt 30 év eredményeire büszkék vagyunk de arra még inkább, hogy vevőink és partnereink töretlen bizalommal állnak mellettünk és kísérnek utunkon. Ezúton szeretnénk nekik és a működésünk alapjait biztosító Japán tulajdonosoknak is megköszönni a belénk fektetett bizalmat és a kitartó támogatást.

Boldog születésnapot Polifoam!