Az igazi Polifoam – 1984 óta

Igazi Polifoam

– kényelmes, biztonságos, sokszínű, tartós – csak egy van.

És ez nem más, mint a Magyarországi Polifoam Kft. által gyártott, zártcellás, térhálósított polietilén hab alapú termék.

Ne tévessze meg Önöket a Polifoam néven emlegetett sokféle egyéb matrac, csomagoló és szigetelőanyag vagy egyéb termék. Ezek funkciójukban esetleg hasonlíthatnak az eredetihez, amely harminc éve meghódítoteredeti-polifoamta a piacot, és azóta is
fejlődik, alakul a változó igényekhez és technológiai lehetőségekhez. Azonban a hasonlóság véget is ér, mihelyt teljesítményük, minőségük, tartósságuk és megbízhatóságuk tekintetében vizsgáljuk a többi terméket.

Lássuk csak, hogy mitől lesz valami igazi Polifoam.

Az igazi Polifoam termék kémiailag térhálósított, zártcellás
polietilén hab.

Miért fontos ez?

  • A kémiai térhálósítás során a molekulák bizonyos pontokon elválaszthatatlanul összekapcsolódnak egymással, az így keletkező, erős kötésekkel bíró egyetlen új molekulaszerkezet stabil és tartós. Ezzel szemben a nem térhálósított (vagyis összemelegített) hab sok molekulájának az összemelegítés során létrejött összekapcsolódása fizikai behatás következtében sokkal könnyebben bomlik fel.
  • A zárt cellaszerkezet minden irányban cellafallal körbevett buborékjai stabilan magukban tartják a levegőt, ami a rugalmasságon és a hosszú távon történő formatartósságon kívül kiváló hőszigetelő, valamint nagyfokú víz-és párazáró. Például a parketta-alátét így hosszú távon is rugalmas, hang- és hőszigetelő marad, a matrac pedig megtartja rugalmasságát és kiváló hőszigetelő képességét.
  • A polietilén hab egy környezet- és bőrbarát, teljesen veszélytelen, ám nagyon rugalmas anyag, ami számtalan formában és felhasználási területen nyújt kényelmet és biztonságot az embereknek. A szivacsként, habszivacsként vagy még sokféleképpen nevezett anyagok ajánlott felhasználási területe ettől jelentősen eltér, figyelembe véve a deformálódás, vízfelszívás és vízáteresztés, valamint a fizikai behatásokkal szembeni kisebb ellenálló képességet.